Persbericht

RCE zoekt voor o.a.Loetje (Arnhem en Leiden 2 juli open) meer dan 300 medewerkers

 

  • Ambitieuze groeiplannen RCE met Loetje: opening 6 tot 8 locaties per jaar
  • Daarvoor zoekt RCE 300 nieuwe medewerkers voor o.a. Loetje restaurants
  • Eerstvolgende openingen waarvoor wordt geworven: Loetje Arnhem en Loetje Leiden met opening vrijdag 2 juli

 

Amstelveen, 17 juni 2021 – Dat horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) groeiplannen heeft met Loetje was al langer bekend. Dat ze de daad bij woord voegen blijkt uit de huidige openingen die deze maand gepland staan. Zo ging twee weken geleden Loetje Paterswolde met een vliegende start open en staan op vrijdag 2 juli de openingen van de volgende twee locaties gepland: Loetje Arnhem en Loetje Leiden. De groei van het bedrijf zorgt ervoor dat RCE op dit moment op zoek is naar maar liefst 300 nieuwe medewerkers.  

Naast dat de voorbereidingen voor de openingen van de twee nieuwe Loetje locaties in volle gang zijn, is RCE ook druk bezig met de werving van nieuwe medewerkers door middel van verschillende grote wervingscampagnes. “Gelukkig loopt dit goed, maar zeker gezien de groei van het bedrijf is het zeker geen gemakkelijke opgave.” antwoord Sandra van Halderen, CEO van RCE op de vraag of het te doen is, om zoveel medewerkers te werven.  “We zijn heel erg blij dat we hier de komende tijd weer de focus op kunnen leggen en de kandidaten die bij ons solliciteren zijn ontzettend enthousiast en willen graag voor ons komen werken.” aldus van Halderen. “We zetten momenteel verschillende kanalen in om nieuwe medewerkers te vinden. Dat doen we voor alle verschillende functies in de bediening, keuken en leidinggevend personeel voor onze 18 concepten, met als grootste concept Loetje. Onze interne recruitment afdeling zorgt ervoor dat alle kandidaten direct worden gesproken zodat ze ook snel aan de slag kunnen.” Op dit moment ligt de focus van de werving op de teams voor de twee nieuwe Loetje restaurants in Arnhem en Leiden die op vrijdag 2 juli hun deuren openen, maar ook op alle andere locaties door het land zoekt RCE enthousiaste medewerkers.

Volop werkgelegenheid

“Er is weer volop werkgelegenheid, van mooie functies in onze keukens tot functies in de bediening en ook hebben we hele leuke banen voor studenten of schoolverlaters, aankomende zomer.” aldus Van Halderen.  ”Wij zijn een grote, betrouwbare werkgever en we zorgen heel goed voor onze medewerkers. Zij zijn het allerbelangrijkste onderdeel van ons bedrijf. Zo betalen we onze medewerkers boven de CAO, waarbij daarnaast de fooien hoog zijn doordat de gasttevredenheid in onze locaties hoog is. Doordat we een groot bedrijf zijn, zijn er goede doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de werk-privé balans van de medewerkers goed is. Ook tijdens de crisis hebben we er alles aan gedaan om onze medewerkers betrokken te houden, ook al zat iedereen thuis. Dat zien we nu terug in onze mensen die met veel plezier en energie weer aan de slag zijn gegaan na de lockdown en dat merken we ook nu bij de werving van nieuwe medewerkers, dat is echt een voordeel dat kandidaten zien.”  

__________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Ruim 40 jaar geleden opende de eerste Loetje locatie onder de naam ‘Café Loetje’ in Amsterdam-Zuid. Aanvankelijk als biljartcafé, maar nadat de biefstuk succesvol op de kaart werd gezet maakte de biljarttafels al snel plaats voor het eetcafé. Inmiddels is Loetje’s biefstuk voor velen een begrip en al lang niet meer alleen te verkrijgen in Amsterdam en omstreken. Deze zomer opent Loetje nog een aantal nieuwe locaties en daarmee staat de teller straks op 26 restaurants.

In 2020 is Loetje samen met restaurantgroep Debuut verdergegaan onder de naam Restaurant Company Europe. Met, naast Loetje, diverse andere sterke horecaconcepten in het portfolio als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican verdeeld over meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties, heeft RCE hiermee de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland bereikt. Meer informatie vind je op www.rce.eu

Voor meer informatie neem contact op met:

Jorine Sieperda, Marketing & Communicatie Manager
E-mail: info@rce.eu
Tel.: 06 – 12271002

Restaurant Company Europe
Postbus 151
1190 AD Amstelveen

Loetje Contact: Vraag? Suggestie? Zaal huren?
Voor meer informatie over ons concept, kun je contact met ons opnemen via directantwoord@loetje.nl
Heb je een vraag, een suggestie, een opmerking of een aanmerking? Dan horen wij dat graag!
Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een zakelijke bijeenkomst of privé aangelegenheid? Stuur dan een e-mail naar events@rce.eu of ga voor meer informatie naar Loetje zalen.
Meest gestelde vragen aan ons…

Ik wil reserveren, waar kan ik dat doen?

Je kunt heel makkelijk op onze website reserveren www.loetje.nl/reserveren.

Ik wil reserveren op het terras, kan dat?

Plaats nemen op het terras kan in overleg met onze collega’s in het filiaal, een reservering is niet mogelijk.

Ik wil reserveren voor een groep, kan dat?

Gezellig dat je met een groep langs wil komen! Maak je reservering eenvoudig via de knop ‘reserveren’ rechtsonder in je scherm (voor groepen t/m 14 personen). Dien voor groepen vanaf 15 personen hier je aanvraag in, en/of bekijk de mogelijkheden voor events of feesten bij Loetje. Wij nemen zsm contact met je op!

Kan ik een (zakelijk) event of feest organiseren bij Loetje?

Jazeker, bij Loetje helpen we je graag met het organiseren van jouw event of feest! Van een (zakelijke) bijeenkomst, ontbijt, lunch of borrel tot een spetterend trouwfeest. Bekijk hier alle mogelijkheden en arrangementen voor groepen vanaf 15 personen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik een allergie/dieet heb?

Bij Loetje proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met gasten die een speciaal dieet volgen. Wij horen graag bij een reservering of bij binnenkomst in het restaurant waar wij rekening mee moeten houden. Wij hebben in ieder restaurant ook kaarten met allergeneninformatie zodat je kunt zien welke ingrediënten in elk gerecht zitten. Als je deze van te voren wil bekijken kun je een kijkje nemen op: Allergenen – Loetje*.

Uiteraard kunnen we altijd met u meedenken om een ingrediënt weg te laten bij een gerecht. Vraag hier gerust naar in het restaurant. Zo hebben wij bijvoorbeeld glutenvrij brood om bij de biefstuk te serveren of kunnen we de biefstuk in olie bakken om deze lactosevrij te serveren. Houd er rekening mee dat wij sporen helaas niet uit kunnen sluiten.

*Let op: al onze gerechten worden bereid in een omgeving waar gluten en noten voorkomen.

Heeft Loetje ook vegetarische opties?

Loetje is er voor iedereen, ook voor wie (even) geen vlees eet. Op onze menukaart vind je diverse vegetarische gerechten.

Probeer ook eens onze plantaardige Biefstuk 0.0 en geniet van de bijzondere smaakbeleving waar Loetje’s lekkerste biefstuk om bekend staat. Bekijk snel ons menu voor alle vegetarische opties.

Welke jus gebruikt Loetje?

Over onze jus
Kwaliteit staat voorop bij Loetje. Dat doen we onder meer door onze 45 jaar oude Loetje receptuur van biefstuk met jus te bewaken. De ingrediënten van onze iconische jus zijn een essentieel onderdeel hiervan en daarom is juist geïnvesteerd om de margarine die wij al 45 jaar gebruiken te behouden.

 

De jus van onze ossenhaas biefstuk
45 jaar geleden is Loetje begonnen met het bakken in Blue Band. In 2018 is het besluit genomen om van Blue Band af te stappen omdat dit plantaardige margarine werd en ons eigen margarine recept te ontwikkelen met Remia. Onze eigen margarine bevat de dierlijke eiwitten die nodig zijn voor de schuimige Loetje jus. Bij onze ossenhaas biefstukken wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen en gebruiken wij enkel de margarine als basis voor de jus. Omdat we niet afhankelijk willen zijn van één producent, zijn we in 2022 op zoek gegaan naar een tweede leverancier. Daarom zijn we naast ons eigen receptuur gestart met Solo margarine, die aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet van 45 jaar geleden.

 

De jus van onze plantaardige biefstuk
Voor onze plantaardige biefstuk gebruiken wij dezelfde margarine als bij onze ossenhaas biefstuk, hier zit een melkcomponent in. De jus bij de plantaardige biefstuk is nog niet plantaardig, al wel vegetarisch. Omdat de plantaardige biefstuk geen dierlijke sappen afgeeft die de smaak geeft aan de jus, gebruiken we alleen voor de naturel- en de knoflookjus van de plantaardige biefstuk een poeder om dezelfde smaak van de jus te krijgen. Dit poeder is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals tomaat, wortel en paprika. We hebben nog geen plantaardig alternatief gevonden voor de boter die wij gebruiken voor onze jus, die hetzelfde ‘schuimende’ effect heeft en voldoet aan onze eisen. Er is nog te veel impact op de smaak waardoor de beleving niet juist is. Ook hier zijn wij hard op zoek naar de perfecte plantaardige jus.

Kan ik ook lunchen bij Loetje?

Ook tijdens de lunch ben je van harte welkom bij Loetje. Wij hebben een heerlijke lunchkaart. Natuurlijk kun je ook onze heerlijke biefstuk tijdens de lunch bestellen.

Accepteren jullie kadobonnen?

Bij Loetje hebben wij alleen onze eigen cadeaubonnen geen dinercheques, VVV bonnen of andere dinerbonnen. Je kunt een cadeaubon kopen vanaf €10,-. Deze bestel je hier.

Is mijn hond welkom bij Loetje?

Je trouwe viervoeter is altijd welkom mits deze aangelijnd is en de andere gasten niet tot last is.

Ik wil graag werken bij Loetje, waar kan ik solliciteren?

Wat leuk dat je bij ons wil komen werken! Hier vind je al onze vacatures.