Over Loetje

Over Loetje
Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Op no-nonsense wijze geserveerd in échte Loetje jus. Met witbrood, een royaal portie friet en salade. Naast deze klassiekers hebben we bij Loetje nog veel meer lekkers op de kaart. Lunch, vis, vegetarisch en zeker ook toetjes. Er is niks zo lekker als Loetje.

Biljartcafé

Bij de oprichting zo’n 45 jaar geleden, was het de bedoeling dat Café Loetje in Amsterdam Zuid een succesvol biljartcafé zou worden. Een café waar ook wel eens een uitsmijter of een bal gehakt werd geserveerd. Toen maakte oprichter Ludwig 'Loetje' Klinkhamer de fortuinlijke ‘fout’ door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Een groot succes, mede dankzij zijn slagersachtergrond. En al snel zat de zaak vol met liefhebbers die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.

Amsterdam en ver daarbuiten

Vanuit dat ene café heeft Loetje zich verspreid over heel Nederland. Om te zeggen dat tegenwoordig iedereen Loetje kent is overdreven. Maar we zijn aardig bezig. Restaurants met stuk voor stuk het vertrouwde biefstukreceptuur en warme Loetje DNA. Waar je ook bent, Loetje is díe plek waar je samen ouderwets kan genieten en ontsnappen aan de waan van de dag.
19771977

Opening Café Loetje door Loetje en Dirk Klinkhamer

19791979

Bep bakt de eerste biefstukken bij Café Loetje

19941994

Jaap Klinkhamer en Peter nemen Café Loetje over van oude Loet

20062006

Jaap, Pien en Mike openen de tweede Loetje in Ouderkerk aan de Amstel

20092009

Jaap en Mike besluiten Loetje breder te trekken met derde vestiging in Laren

20102010

Dochter van Loetje, Marga Klinkhamer, komt werken bij het familiebedrijf

20112011

Loetje Overveen wordt geopend, de eerste locatie met hotelkamers

20162016

Loetje bestaat niet alleen veertig jaar, het opent ook vier restaurants in 2016

20182018

Loetje groeit hard. Met ruim 1000 medewerkers in dienst, waarvan op kantoor alleen al 40 mensen. Vandaar dat het hoofdkantoor verhuist.

20202020

Wat een jaar! Dankzij Loetje voor thuis kan ook tijdens de lockdown(s) worden genoten van de lekkerste biefstuk.

20212021

De groei van Loetje zet door! In Arnhem wordt de alweer 25e Loetje geopend.

20222022

Een jaar vol mijlpalen. Loetje bestaat 45 jaar, we lanceren de plantaardige Biefstuk Bali 0.0 en in Reeuwijk opent de 30e Loetje.

20232023

Loetje opent dit jaar maar liefst 6 nieuwe restaurants.

Loetje Contact: Vraag? Suggestie? Zaal huren?
Voor meer informatie over ons concept, kun je contact met ons opnemen via directantwoord@loetje.nl
Heb je een vraag, een suggestie, een opmerking of een aanmerking? Dan horen wij dat graag!
Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een zakelijke bijeenkomst of privé aangelegenheid? Stuur dan een e-mail naar events@rce.eu of ga voor meer informatie naar Loetje zalen.
Meest gestelde vragen aan ons…

Ik wil reserveren, waar kan ik dat doen?

Je kunt heel makkelijk op onze website reserveren www.loetje.nl/reserveren.

Ik wil reserveren op het terras, kan dat?

Plaats nemen op het terras kan in overleg met onze collega’s in het filiaal, een reservering is niet mogelijk.

Ik wil reserveren voor een groep, kan dat?

Gezellig dat je met een groep langs wil komen! Maak je reservering eenvoudig via de knop ‘reserveren’ rechtsonder in je scherm (voor groepen t/m 14 personen). Dien voor groepen vanaf 15 personen hier je aanvraag in, en/of bekijk de mogelijkheden voor events of feesten bij Loetje. Wij nemen zsm contact met je op!

Kan ik een (zakelijk) event of feest organiseren bij Loetje?

Jazeker, bij Loetje helpen we je graag met het organiseren van jouw event of feest! Van een (zakelijke) bijeenkomst, ontbijt, lunch of borrel tot een spetterend trouwfeest. Bekijk hier alle mogelijkheden en arrangementen voor groepen vanaf 15 personen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik een allergie/dieet heb?

Bij Loetje proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met gasten die een speciaal dieet volgen. Wij horen graag bij een reservering of bij binnenkomst in het restaurant waar wij rekening mee moeten houden. Wij hebben in ieder restaurant ook kaarten met allergeneninformatie zodat je kunt zien welke ingrediënten in elk gerecht zitten. Als je deze van te voren wil bekijken kun je een kijkje nemen op: Allergenen – Loetje*.

Uiteraard kunnen we altijd met u meedenken om een ingrediënt weg te laten bij een gerecht. Vraag hier gerust naar in het restaurant. Zo hebben wij bijvoorbeeld glutenvrij brood om bij de biefstuk te serveren of kunnen we de biefstuk in olie bakken om deze lactosevrij te serveren. Houd er rekening mee dat wij sporen helaas niet uit kunnen sluiten.

*Let op: al onze gerechten worden bereid in een omgeving waar gluten en noten voorkomen.

Heeft Loetje ook vegetarische opties?

Loetje is er voor iedereen, ook voor wie (even) geen vlees eet. Op onze menukaart vind je diverse vegetarische gerechten.

Probeer ook eens onze plantaardige Biefstuk 0.0 en geniet van de bijzondere smaakbeleving waar Loetje’s lekkerste biefstuk om bekend staat. Bekijk snel ons menu voor alle vegetarische opties.

Welke jus gebruikt Loetje?

Over onze jus
Kwaliteit staat voorop bij Loetje. Dat doen we onder meer door onze 45 jaar oude Loetje receptuur van biefstuk met jus te bewaken. De ingrediënten van onze iconische jus zijn een essentieel onderdeel hiervan en daarom is juist geïnvesteerd om de margarine die wij al 45 jaar gebruiken te behouden.

 

De jus van onze ossenhaas biefstuk
45 jaar geleden is Loetje begonnen met het bakken in Blue Band. In 2018 is het besluit genomen om van Blue Band af te stappen omdat dit plantaardige margarine werd en ons eigen margarine recept te ontwikkelen met Remia. Onze eigen margarine bevat de dierlijke eiwitten die nodig zijn voor de schuimige Loetje jus. Bij onze ossenhaas biefstukken wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen en gebruiken wij enkel de margarine als basis voor de jus. Omdat we niet afhankelijk willen zijn van één producent, zijn we in 2022 op zoek gegaan naar een tweede leverancier. Daarom zijn we naast ons eigen receptuur gestart met Solo margarine, die aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet van 45 jaar geleden.

 

De jus van onze plantaardige biefstuk
Voor onze plantaardige biefstuk gebruiken wij dezelfde margarine als bij onze ossenhaas biefstuk, hier zit een melkcomponent in. De jus bij de plantaardige biefstuk is nog niet plantaardig, al wel vegetarisch. Omdat de plantaardige biefstuk geen dierlijke sappen afgeeft die de smaak geeft aan de jus, gebruiken we alleen voor de naturel- en de knoflookjus van de plantaardige biefstuk een poeder om dezelfde smaak van de jus te krijgen. Dit poeder is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals tomaat, wortel en paprika. We hebben nog geen plantaardig alternatief gevonden voor de boter die wij gebruiken voor onze jus, die hetzelfde ‘schuimende’ effect heeft en voldoet aan onze eisen. Er is nog te veel impact op de smaak waardoor de beleving niet juist is. Ook hier zijn wij hard op zoek naar de perfecte plantaardige jus.

Kan ik ook lunchen bij Loetje?

Ook tijdens de lunch ben je van harte welkom bij Loetje. Wij hebben een heerlijke lunchkaart. Natuurlijk kun je ook onze heerlijke biefstuk tijdens de lunch bestellen.

Accepteren jullie kadobonnen?

Bij Loetje hebben wij alleen onze eigen cadeaubonnen geen dinercheques, VVV bonnen of andere dinerbonnen. Je kunt een cadeaubon kopen vanaf €10,-. Deze bestel je hier.

Is mijn hond welkom bij Loetje?

Je trouwe viervoeter is altijd welkom mits deze aangelijnd is en de andere gasten niet tot last is.

Ik wil graag werken bij Loetje, waar kan ik solliciteren?

Wat leuk dat je bij ons wil komen werken! Hier vind je al onze vacatures.