Loetjes Biefstuk Bali 0.0

Loetjes Biefstuk Bali 0.0

0% vlees, 100% Loetje

Loetjes Biefstuk Bali 0.0

Loetje is er voor iedereen, ook voor wie (even) geen vlees eet. Met onze plantaardige Biefstuk 0.0 willen we iedereen de mogelijkheid geven om te genieten van de bijzonder smaakbeleving waar onze biefstuk om bekend staat.
Onze nieuwste klassieker is niet zomaar een plantaardige variant van Loetjes beroemde biefstuk. Aan deze doorbraak is een zoektocht van jaren vooraf gegaan. Daardoor voldoet onze Biefstuk 0.0 nu aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen en komt het ontzettend dichtbij het origineel.

Wat is Loetje’s Biefstuk 0.0?
Onze Biefstuk 0.0 bevat 0% vlees en is gemaakt van New Meat, dat wordt geproduceerd door Redefine Meat. Een revolutionair plantaardig product dat niet onder doet voor de smaakbeleving van echte biefstuk. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook de structuur en het mondgevoel is van hoogstaande kwaliteit.

Kijk hier voor meer informatie over Redefine Meat.

Hoe is het gemaakt?
Om de structuur van een biefstuk zo goed mogelijk te benaderen, wordt onze Biefstuk 0.0 gemaakt met behulp van een 3D printer. Heel bijzonder dus! Laagje voor laagje wordt een combinatie van diverse ingrediënten in dunne lijnen op elkaar ‘geprint’ zodat er een structuur ontstaat die lijkt op de vlees- en spieropbouw van echte biefstuk.

Waar is het van gemaakt?
De Biefstuk 0.0 wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten, bestaande uit een mengsel van gedroogde groenten, plantaardige eiwitten (tarwe, soja, aardappel), plantaardige oliën (canola-olie, zonnebloemolie), specerijen, maiszetmeel, tarwezetmeel, tarwebloem, cacaoboter, maltodextrine, aroma’s, gerstemout, kleurstoffen (bietenrood, karamel), kersensap en water.  New Meat is vrij van genetisch gemodificeerde organisme (GMO) en bevat géén conserveermiddelen.

Welke allergenen kan het bevatten?
New Meat bevat tarwe, soja en mosterd. Het kan ook sporen bevatten van noten, pinda’s, lupine, glutenbevattende granen, sesamzaad en selderij.

Voor wie is het geschikt?
De Biefstuk 0.0 is er voor iedereen die geen vlees wil eten, maar wel wil genieten van de smaakbeleving van onze biefstuk. Het is een vegetarisch gerecht, maar heeft geen veganistische bereiding. De Biefstuk 0.0 is geschikt voor zwangere vrouwen en is Halal. De Biefstuk 0.0 is niet glutenvrij en niet lactosevrij.

In welke jus wordt de 0.0 gebakken?
Voor onze plantaardige biefstuk gebruiken wij dezelfde margarine als bij onze ossenhaas biefstuk, hier zit een melkcomponent in. De jus bij de plantaardige biefstuk is nog niet plantaardig, al wel vegetarisch. Omdat de plantaardige biefstuk geen dierlijke sappen afgeeft die de smaak geeft aan de jus, gebruiken we alleen voor de naturel- en de knoflookjus van de plantaardige biefstuk een poeder om dezelfde smaak van de jus te krijgen. Dit poeder is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals tomaat, wortel en paprika. We hebben nog geen plantaardig alternatief gevonden voor de boter die wij gebruiken voor onze jus, die hetzelfde ‘schuimende’ effect heeft en voldoet aan onze eisen. Er is nog te veel impact op de smaak waardoor de beleving niet juist is. Ook hier zijn wij hard op zoek naar de perfecte plantaardige jus.

Hoe wordt de Biefstuk 0.0 geserveerd?
We serveren de Biefstuk 0.0 net zoals de echte biefstuk; krokant gekaramelliseerd van buiten en lekker rosé van binnen. Het korter of langer bakken resulteert niet, zoals het bij echte biefstuk wel het geval is, in een andere garing of kleur. Door onze bereidingswijze garanderen we de hoge kwaliteit die we voor ogen hebben. En uiteraard wordt ook onze Biefstuk 0.0 geserveerd met onze lekkere jus (keuze uit naturel, knoflook of sambal) en witbrood om het ultieme Loetje-gevoel te behouden.

Waarom heet het Biefstuk 0.0?
Onze benaming is een knipoog naar alcoholvrij bier.

Waar kan ik deze plantaardige biefstuk bestellen?
Vanaf 2023 staat de Biefstuk 0.0 standaard vermeld op de kaart bij iedere Loetje in Nederland.

Is de plantaardige biefstuk net zo groot als de normale biefstuk?
De Biefstuk 0.0 is iets kleiner dan onze klassieker, maar heeft dezelfde eetervaring. Het laat minder sappen los en door de eigenschappen van de ingrediënten heeft het een meer voedende werking waardoor je met dit gewicht voldoende verzadigd bent. We bieden de Biefstuk 0.0 op dit moment alleen in dit formaat aan omdat we zo de kwaliteit kunnen bieden waar we voor staan. Verdere ontwikkelingen op het gebied van smaak en portiegrootte zullen in de komende periode verder gaan.

Hoeveel kost de plantaardige biefstuk?
De Biefstuk 0.0 heeft dezelfde prijs als onze kleine Biefstuk Ossenhaas geserveerd met klassieke Loetje jus.

Wordt er straks alleen nog maar plantaardige biefstuk geserveerd?
Loetje gelooft in de keuzevrijheid van iedereen. Met het toevoegen van onze Biefstuk 0.0 op onze kaart, bieden we meer gasten de mogelijkheid om te genieten van de smaakbeleving van onze biefstuk. Of je nu een echte vleesliefhebber bent, of liever minder of (even) helemaal geen vlees wil eten. Daar spelen wij graag op in. Loetje wil zijn gasten niet de wet voorschrijven of keuzes beperken, maar juist iedereen de keuze geven.