Loetjes Biefstuk Bali 0.0

Loetjes Biefstuk Bali 0.0

0% vlees, 100% Loetje

Loetjes Biefstuk Bali 0.0

Onze nieuwe klassieker is niet zomaar een plantaardige variant van de beroemde Bali Biefstuk, maar heel speciaal. De Biefstuk Bali 0.0 voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen en komt ontzettend dichtbij het origineel. Uiteraard wordt ook deze plantaardige biefstuk geserveerd met onze iconische sambaljus en witbrood.

Waar komt het vandaan?

De Biefstuk Bali 0.0 is gemaakt van New Meat dat wordt geproduceerd door Redefine Meat. Voor meer informatie over Redefine Meat zie deze link.

Hoe is het gemaakt?

Om de structuur van een biefstuk zo goed mogelijk te benaderen, wordt onze Biefstuk Bali 0.0 gemaakt met behulp van een 3D printer. Heel bijzonder dus! Laagje voor laagje wordt een combinatie van diverse ingrediënten in dunne lijnen op elkaar geprint zodat er een structuur ontstaat die lijkt op de vlees- en spieropbouw van echte biefstuk.

New Meat bevat de volgende allergenen: tarwe, soja, mosterd. Het kan sporen bevatten van: noten, pinda’s, lupine, glutenbevattende granen, sesamzaad en selderij. New Meat is vrij van genetisch gemodificeerde organisme (GMO), en bevat geen conserveermiddelen.

New Meat bevat de volgende allergenen: tarwe, soja, mosterd. 

Het kan sporen bevatten van: noten, pinda’s, lupine, glutenbevattende granen, sesamzaad en selderij. 

New Meat is vrij van genetisch gemodificeerde organisme (GMO), en bevat geen conserveermiddelen.

Voor wie is het geschikt?

De Biefstuk Bali 0.0 is er voor iedereen die eens iets anders dan vlees wil. Het is een vegetarisch gerecht maar het is niet veganistisch. Dat komt omdat er nog geen alternatief gevonden is voor de margarine die wij gebruiken voor onze jus. Vooralsnog kunnen we alleen met margarine hetzelfde ‘schuimende’ effect bereiken en hoge kwaliteit garanderen die we nastreven. 

Hoe wordt de plantaardige biefstuk geserveerd? Kan ik zelf kiezen hoe ik die gebakken wil?

Nee. We serveren die zoals de normale biefstuk nu op het bord komt. Het korter of langer bakken resulteert niet in een andere garing of kleur. Door een consistente bereidingswijze behouden we de hoge kwaliteit die we voor ogen hebben.

Wordt er net als de normale biefstuk brood bij geserveerd?

Ja er wordt bij de Biefstuk Bali 0.0 ook brood geserveerd. Samen met onze sambaljus om het Loetje-gevoel te behouden.

Kan de plantaardige biefstuk alleen met sambaljus geserveerd worden? 

Ja, we serveren die met de sambaljus. Je kunt de jus los geserveerd krijgen maar voor de optimale beleving en Loetje-ervaring raden we wel aan de Biefstuk Bali 0.0 met de jus te eten. We serveren de Bali 0.0 voorlopig dus niet met een andere jus, ook niet met de knoflook-Bali. Dat kan later wellicht gaan veranderen. De sambal jus kan apart geserveerd worden maar de biefstuk wordt wel met sambal gebakken.

Zijn jullie ook nog bezig om de andere jus soorten beschikbaar te maken?

Ja. Deze ontwikkelingen zullen in de komende periode doorgaan om ervoor te zorgen dat we in de toekomst meer keuzemogelijkheden kunnen bieden.

Is het gerecht halal/ glutenvrij/ lactosevrij?
Het gerecht is wel halal maar niet glutenvrij en niet lactosevrij.

Waar is het van gemaakt?

De plantaardige biefstuk wordt gemaakt van een mengsel van water, plantaardige eiwitten (tarwe, soja, aardappel), plantaardige oliën (canola-olie, zonnebloemolie), maiszetmeel, tarwezetmeel, tarwebloem, cacaoboter, maltodextrine, aroma’s, gerstemout, specerijen (bevat mosterd),  kleurstoffen (bietenrood, karamel), gedroogde groenten en kersensap. Oftewel: 0% vlees, 100% Loetje.

Kan de biefstuk ook in olie gebakken worden?
Het gerecht komt het beste tot zijn recht wanneer het gebakken wordt in margarine, dat is de kwaliteit waar we achter staan. We serveren de Biefstuk Bali 0.0. dus alleen gebakken in margarine.

Is het volledige gerecht plantaardig?

Nee. We hebben nog geen alternatief gevonden voor de margarine die wij gebruiken voor onze jus, die hetzelfde ‘schuimende’ effect heeft. Er is nog te veel impact op de smaak waardoor de beleving niet juist is. Ook hier zijn wij hard naar op zoek.

Zijn jullie bezig met een plantaardige jus?

Daar kijken we zeker naar maar op dit moment hebben we hier nog niet de gewenste resultaten mee bereikt. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Is het gerecht ook geschikt voor zwangere vrouwen?

Ja, de Bali Biefstuk 0.0 is geschikt voor zwangere vrouwen

Waarom heet het Biefstuk Bali 0.0?

Dit is een knipoog naar alcoholvrij bier.

Waar kan ik deze plantaardige biefstuk bestellen?

Je kunt Loetje’s Biefstuk Bali 0.0 nu al bij alle Loetje locaties bestellen. Vanaf begin 2023 staat onze plantaardige biefstuk standaard vermeld op onze kaart.

De plantaardige biefstuk is kleiner dan de normale biefstuk, hoeveel gram is hij?

De Biefstuk Bali 0.0 weegt 100 gram. Dit gewicht geeft dezelfde eetervaring als de reguliere Biefstuk Bali. Het laat minder sappen los en door de eigenschappen van de ingrediënten heeft het een meer voedende werking waardoor je met dit gewicht voldoende verzadigd bent. 

Is hij ook in de XL variant beschikbaar? 

We bieden de Biefstuk Bali 0.0 op dit moment alleen in deze versie aan omdat we zo de kwaliteit kunnen bieden waar we voor staan. Verdere ontwikkelingen op het gebied van smaak en portiegrootte zullen in de komende periode verder gaan.

Hoeveel kost de plantaardige biefstuk?

De Biefstuk Bali 0.0 heeft dezelfde prijs als de reguliere Biefstuk Bali.

Wordt er straks alleen nog maar plantaardige biefstuk geserveerd?

Nee, maar Loetje gelooft in de keuzevrijheid van iedereen. Als gasten ervoor kiezen om meer, minder vlees of geen vlees te eten, dan speelt Loetje daar op in. Loetje wil haar gasten niet de wet voorschrijven, maar wel keuzes geven.